FOGONS DE TARRACO

RECEPTES DE CUINA ROMANA

Autor: VALLS LORAS, COIA / RICARDO TRIGO, JULIO

Sección: GASTRONOMÍA - Cocina Internacional

FOGONS DE TARRACO

FOGONS DE TARRACO

12,50€ IVA INCLUIDO

Editorial:
CASA DEL LECTOR
Publicación:
01/03/2012
Colección:
EL CULLEROT
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

El món romà no sols és una part important dels orígens de Catalunya, també ens acompanya cada dia en recórrer les places i carrers de les nostres ciutats. Hi ha aspectes, però, molt oblidats o, si més no, poc coneguts pel gran públic. Un d'ells la seva cuina. Malgrat que sovint en fem referència, i tret d'alguns cuiners arriscats, endinsar-s'hi …

El món romà no sols és una part important dels orígens de Catalunya, també ens acompanya cada dia en recórrer les places i carrers de les nostres ciutats. Hi ha aspectes, però, molt oblidats o, si més no, poc coneguts pel gran públic. Un d'ells la seva cuina. Malgrat que sovint en fem referència, i tret d'alguns cuiners arriscats, endinsar-s'hi sembla tota una aventura, de vegades marcada pels tòpics. Els novel·listes Coia Valls i Xulio Ricardo Trigo han volgut oferir-nos la seva visió de la cuina romana, i és una visió plena de curiositat, literària però també pràctica, seriosa i, a la vegada, lúdica, en l'intent de trobar l'actualitat d'aquells plats, la manera d'adaptar-los al temps actual. Així, de la mà dels personatges d'El somni de Tàrraco, de X. R. Trigo, ens fan un recorregut per una cuina singular, de vegades molt lluny dels gustos actuals, d'altres sorprenentment propera. Però sempre mereixedora de la nostra atenció.
Leer más

Más información del libro

FOGONS DE TARRACO

Editorial:
CASA DEL LECTOR
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-15456-07-0
EAN:
9788415456070
Nº páginas:
104
Colección:
EL CULLEROT
Lengua:
CATALAN
Alto:
233 mm
Ancho:
155 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
Cocina Internacional
Coia Valls (Reus, 1960) és escriptora i actriu. També és professora d'educació especial i logopeda. La seva primera novel·la, La princesa de jade (2010), va merèixer el premi Néstor Luján de novel·la històrica. En el món de la literatura infantil ha publicat Marea de lletres que maregen (2010) i la novel·la juvenil L'Ombra dels oblidats. Com actriu ha fet teatre, cinema i dramatització de textos poètics. Ha posat veu a autors com Mercè Rodoreda, Feliu Formosa, Gerard Vergés o Cinta Mulet. Darrerament ha rodat el film Ventre Blanc, sota la direcció de l'escriptor i cineasta Jordi Lara. La seva darrera novel·la, El mercader, un retrat de la Barcelona comerciant del segle XIV, ha estat publicada en català i castellà. Xulio Ricardo Trigo (Betanzos, 1959) és escriptor, traductor i artista plàstic. Ha publicat més d'una dotzena de novel·les, entre les quals destaquen Després de l'oblit (2005), Els secrets de la reina (2008) o El somni de Tàrraco (2009). Recentment ha vist la llum El port del nou món, on novel·la la construcció del port de Barcelona al segle XV. En literatura juvenil ha escrit, entre altres, La passió d'Alexandra (2009) i El tramvia blau (2011). Ha dirigit les pàgines literàries de la revista El Temps i ha estat redactor de Cultura del Diari de Barcelona. També col·labora en diaris i revistes com l'Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Serra d'Or. Per la seva tasca periodística va rebre el premi Atlàntida el 1990. Com a traductor ha fet versions d'autors gallecs i portuguesos al català, i va guanyar el 1995 el premi de traducció poètica Cavall Verd. Actualment viu a Tarragona, i manté a la xarxa des de fa set anys el bloc El violinista celest, sobre temes de literatura i art.

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar